Synmeny

 • Normal synundersökning

  PRIS från 450:-

  Hur ofta din synstatus bör undersökas är individuellt, men vanligt är med 2 till 3 års mellanrum år. Vi gör alltid grundliga synundersökningar, för att få fram bästa möjliga glasögon och kontaktlinser just för dina ögon, och ditt behov, men även för att tidigt upptäcka sjukliga förändringar.

  Som standard mäter vi dessutom ditt ögontryck från 40-års åldern. Vill du ha en ytterligare fördjupad undersökning rekommenderar vi dig en Ögonhälsoundersökning

  Vi vidareutbildar oss kontinuerligt och följer Optikerförbundets och Synologens kvalitetsnormer. Vi samarbetar med leg. ögonläkare, både privat och via landstinget, i det fall dina ögon behöver en medicinsk bedömning.

 • Ögonhälsoundersökning

  PRIS. 895:-

  optival

   

  Genom att göra en ögonhälsoundersökning får vi en komplett bild av hur dina ögon mår idag. Många allvarliga ögonsjukdomar kan vara ärftliga. Vi kan upptäcka allvarliga ögonsjukdomar, såsom grön starr (glaukom), gula fläcken-förändringar(AMD) och diabetesretinopati i ett mycket tidigt skede. Dessa sjukdomar bär ungefär 500 000 personer i Sverige på, och många av dessa ögonförändringar – som främst drabbar äldre och diabetiker – går att behandla. Om de upptäcks i tid!

  Vi gör en traditionell synundersökning i grunden och kompletterar med en fotografering av din ögonbotten och dessutom gör vi en synfältsmätning.

  Resultaten av denna undersökning skickas därefter digitalt till våra ögonläkare för bedömning/analys.

  Genom att göra en Ögonhälsoundersökning™ där ett syn- och ögonhälsoprotokoll upprättas och samtliga mätresultat fylls i och utvärderas av ögonläkare, går det att upptäcka dina eventuella förändringar i ett tidigt skede.

 • Tåranalys

  PRIS. 475:-

  ögonapotek

   

  Vi tar dina tårar på allvar!

  Har du torra ögon? Du är inte ensam! Torra ögon är ett vanligt problem och väldigt besvärligt för de som drabbas. Ögonen kanske svider, bränner och ger skräpkänsla, man kan ha ökat tårflöde och tidvis dimsyn, detta kan tyda på att man har torra ögon.

  Det finns en djungel av olika tårersättningsmedel, men det är svårt att hitta ögondroppar som fungerar. Vilka droppar ska jag använda och hur?

   

  Vi kan nu hjälpa dig att hitta rätt.

   

  Vi gör en grundlig analys/tester av din tårvätskas mängd och kvalitet. Därefter anpassar vi behandlingen just för dig och dina ögon. Du får råd om vilka medel/behandlingar du ska använda och hur.

  Vi har valt ut de bästa preparaten mot torra ögon, som även rekommenderas av Sveriges främsta läkarexpertis. Produkterna kan du givetvis köpa hos oss. Det går att leva med torra ögon när man vet hur.

 • Kontaktlinsundersökning

  PRIS från 500:-

  Som kontaktlinsbärare bör du låta undersöka dina ögon och linser minst en gång per år. Det är mycket viktigt för ett säkert och komfortabelt linsbärande.

  Vi kontrollerar dina linsers passform, kvalitét, hur du ser med dem, samt givetvis att dina ögon mår bra. Vi tittar på tårfilmen, ögonlocken och hornhinnans status. Även dina glasögon styrka kontrolleras vid behov.

  Vi informerar/rekommenderar dig om det finns nya linssorter som kan vara lämpliga att  prova för dina ögons bästa

   

  Nytt just nu är att använda Nattlinser/Ortho-K som ger dig

  Skarp syn – utan glasögon, kontaktlinser eller operation

  Se film om nattlinser

  nattlinser

  Du sätter in de specialgjorda linserna när du går och lägger dig. Medan du sover omformas hornhinnans yttersta lager. Du tar ut linserna när du vaknar, och får bra syn under hela dagen utan att använda glasögon eller kontaktlinser.

  Processen är inte permanent utan hornhinnan återgår till sin naturliga form om du slutar med behandlingen.

  Flera studier visar dessutom att närsynthetens utveckling kan bromsas upptill 50%.
  Nattlinser/Ortho-K är bästa lösningen för dig som upplever att det är torrt med mjuka linser.

 • Körkortsundersökning

  PRIS. 100:-

  Vi hjälper till med synintyget som du behöver för att skaffa eller förnya ditt körkort oavsett behörighetsgrad.